Aktivera din katt

Om din katt börjar verka slö och inte glad så kan du behöva hjälpa till att aktivera den och få den att göra något roligt. En glad katt är så mycket roligare än en som är nere och inte vill göra något.

För att få katten att röra på sig lite mer kan du försöka med att lägga lite mat högst upp i ett klösträd. Därmed ökas aktiviteten hos katten som klättrar upp för att äta upp sin mat, lägg bara lite mat åt gången så katten får klättra upp fler gånger. Klösträdet gör att kattens muskler får jobba för att ta sig upp och den får bra motion på detta vis. Det finns även bollar som man kan lägga i mat i som katten får för att försöka få ut maten ur denna boll, det aktiverar både kropp och hjärna.

Laserpekare kan vara väldigt roligt och i princip oemotståndlig för katter, de kan springa och jaga denna laserpunkt hur länge som helst. Har du inte tillgång till en laserpekare kan du hänga upp prismor i fönstret och låta solen styra leken. En spegel kan ge samma effekt om du själv vill leka med katten. Kattmynta finns att spraya på olika leksaker som gör att katten får en naturlig lekfullhet. Se till att variera med olika leksaker för din katt då nyfikenheten är stor hos katter så tycker dom om variation när det gäller leksaker.