En bra sovplats för din hund

Att ha en sovplats speciellt för din hund kan vara väldigt bra för deras välbefinnande. Du kan säkert hitta något på nätet som din hund tycker om, det gäller bara att tänka lite på vilken personlighet hen har.

Hundar har olika smaker. Vissa gillar en ordentlig säng medan andra hundar inte alls tycker om det och föredrar något enklare, som till exempel en filt. Sedan finns det roliga versioner av en traditionell hundsäng som kan vara kul för den typ av hund som gillar att ligga under eller i saker.

När du valt den typ av sovplats just din hund kommer att gilla bör du även fundera på material. Har du till exempel en hund med väldigt mycket eller tjock päls är det fördelaktigt att välja ett material som inte värmer upp din hund och som går lätt att rengöra. För varma material kan ge din hund ”hot spots”, ett fukteksem som är särskilt vanligt på sommaren. Har du däremot en hund med väldigt tunn päls eller som kanske till och med är helt kal kan det värmande materialet istället vara en fördel. Gör gärna hundens sovplats extra mysig med en filt som doftar av dig.