Kattillbehör

Det finns många saker man bör köpa när man äger katt, men även en hel del som man kan skaffa om man vill. De under ”måste köpa” är något som varje kattägare ska se till att ha hemma och de under ”kan köpa” är valfria saker som man kan skaffa om man vill eller bör köpa beroende på omständigheterna.

Måste köpa

Kattlådan är det som alla hem måste ha, inte bara för kattens skull, har man det inte kommer områden av huset att bli lidande, det säger ju sig själv.

Mat och vattenskålar är ju också självklara, men till skillnad från hundar där man ofta rekommenderar specifika skålar finns det inte riktigt något man måste följa när det gäller katten, man kan helt enkelt använda skålar man redan ha i hemmet, så länge de inte är för höga till kanten.

Leksaker ska också finnas, detta kanske ses av vissa som något som borde hamna i den andra kategorin, men faktum är att katten måste kunna stimuleras annars kan dess välmående bli lidande.

Transportväskan kommer att vara till stor hjälp när det gäller att ta sig till och från veterinären, det är alltid bra om man kan få katten att först känna sig lugn och säker i den genom att låta den stå framme med en filt så att katten kan bli van den.

Klösträd är det bästa sättet man kan bespara sina möbler alla klösmärken de annars kan råka ut för. Dessa kan dessutom köpas med plattformar som katten kan hoppa upp och ligga på, vilket katter alltid uppskattar.

Kan köpa

Kattbädden kanske vissa förväntar sig hitta ovanför men katten kommer att kunna hitta bekväma och bra platser att sova på själv så det är egentligen ingen måste, men det finns helt klart fina bäddar man kan köpa om man så vill.

Katthalsband är egentligen bra för alla utekatter men det är inte alla som accepterar dem. Fördelen är ju såklart att det visar att katten har ett hem och man kan till och med ha en bricka på det där man har sitt telefonnummer om katten skulle komma bort. Ett sådant kan man skaffa på Swecat.