Skaffa katt

När det är dags att skaffa kattungen som man drömt om länge så är det viktigt att man tänkt igenom allt vad det faktiskt innebär att ha en katt. Det är ett ansvar för minst 15 år framöver så ta inga förhastade beslut utan tänk noga igenom vad du kan erbjuda katten.

Katt är flockdjur så är man borta mycket särskilt på dagarna så kan det vara bra att skaffa två stycken på en gång så de har sällskap av varandra och kan aktivera varandra. Är din boendemiljö tillfredsställande och har du fast jobb eller kommer du eventuellt att behöva flytta framöver och kan du då ta med dig din katt? Det är mycket att tänka på utöver att skaffa matskål, leksaker och lära katten att gå på kattlådan.

Se också till att chippa eller id-märka din katt, kastrera den om du inte tänkt använda den till avel och att du har tänkt igenom försäkring, det kan bli väldigt kostsamt annars om något händer den. En kattunge kräver också ganska mycket tålamod och en del trasiga blomkrukor till en början. De härliga busiga lurvbollarna med plirande ögon har vassa klor så var beredd på att även möblerna kan få sig en liten rispa här och där.

Sist men inte minst så är livet med katt helt fantastiskt, en mjuk kompis som väntar på dig när du kommer hem, spinner bredvid dig i soffan eller sängen och lockar fram många skratt med sina upptåg.